Jdi na obsah Jdi na menu
 


GDPR a Cookies

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Provozovatel e-shopu www.truhlarske-nastroje.cz společnost HABILIS spol. s r.o., se sídlem K Jasánkám 1192/12E, 155 00 Praha 5, IČ: 27627870, zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 119942, otevřeně sděluje, jak zpracovává Vaše osobní údaje v souladu s NAŘÍZENÍM EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES, obecné nařízení o ochraně osobních údajů (dále jen jako „GDPR“).


Respektujeme Vaše právo na soukromí.
V zájmu transparentnosti tyto zásady poskytují podrobné informace o tom, jaké osobní údaje zpracováváme, za jakým účelem, na jak dlouho, komu je předáváme a jaká máte práva.


Ochrana osobních údajů je pro nás prioritní záležitost.
Vaše důvěra je pro nás důležitá. Respektujeme Vaši kontrolu nad Vašimi osobními údaji a digitálním obsahem a je naší prioritou zabránit každému neoprávněnému přístupu k nim. Kdykoliv Vás požádáme o informace, je to proto, že je zkrátka k určitému účelu potřebujeme. Vaše osobní údaje potřebujeme především k výkonu práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi kupujícím a správcem a uplatňování nároků z těchto smluvních vztahů.
Pro ověření Vašeho e-mailu využíváme funkci double opt-in.
Jaké osobní údaje od Vás požadujeme?
Shromažďujeme osobní údaje, které nám poskytnete, především, když si u nás něco objednáte, obrátíte se na nás nebo poskytnete hodnocení nákupu nebo zboží. Osobní údaje, které nám poskytnete, zahrnují jak povinné údaje tak nepovinné údaje. Bez uvedení povinných údajů (jméno, příjmení, telefon, email, doručovací adresa, způsob platby a dodání zboží) u nás nemůžete nakoupit. Dobrovolně nám sdělujete osobní údaje tam, kde Vás žádáme o udělení souhlasu, např. u registrace, u zasílání newsletteru, poradny, diskuze, recenze a další, v rozsahu tam uvedeném.
Jak vaše osobní údaje využíváme?
Vaše údaje potřebujeme například k následujícím účelům:
Vytvořit a spravovat Váš osobní účet (registrace)
Zpracovat Vaše objednávky, doručit zboží, vyřídit vrácení zboží nebo jejich reklamace
Zasílat aktuální informace o stavu Vaší objednávky prostřednictvím emailu nebo telefonu
Kontaktovat Vás v případě problémů s doručením Vašeho objednaného zboží
Odpovědět na Vaše dotazy a informovat Vás o nových a změněných službách
Zasílat Vám obchodní sdělení o aktuálních akcích a slevách (newsletter)
Spravovat Váš účet a kontrolovat Vaši platební morálku
Provádět analýzy, abychom Vám poskytli relevantní zboží
Zkontrolovat Váš věk z důvodu právních předpisů týkajících se nakupování přes internet
Zasílat Vám dotazníky spokojenosti s cílem dát Vám možnost ovlivnit naši nabídku a služby
Testovat a zlepšovat naše systémy, prostřednictvím kterých poskytujeme své služby
Zabránit zneužití našich služeb

Vaše osobní údaje budeme uchovávat po nezbytnou dobu, a to zejména pro výše uvedené účely:
- u nákupu s registrací i bez registrace na dobu tří let s tím, že nová tříletá lhůta počne běžet ode dne, kdy uskutečníte poslední objednávku,
- u hodnocení nákupu nebo zboží po dobu tří let,
- u zasílání obchodních sdělení bez uskutečnění nákupu, diskuze, hlídacího psa, kontaktního formuláře, poradny, dotazu na produkt apod. na dobu jednoho roku,
- nebo po zákonem stanovenou dobu (na dobu 11 let údaje uvedené na daňovém dokladu, splnění zákonné povinnosti podle zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů).

Nebudete-li souhlasit s prodloužením zpracování osobních údajů, budou poté Vaše osobní údaje smazány.

Budeme Vás chránit
Zlepšujeme služby. Podnikli jsme technická a organizační opatření pro ochranu Vašich údajů před ztrátou, manipulací a neoprávněným přístupem. Naše bezpečnostní opatření neustále přizpůsobujeme v souladu s technologickým pokrokem a vývojem. Údaje, které jsme od vás shromáždili, jsou uloženy pouze na území Evropské unie.

Rozhodnete se, kolik s námi sdílíte
Abychom Vám poskytli ještě lepší služby a relevantní zprávy, shromažďujeme informace o tom, jak jsou naše aplikace používány. To znamená, že když používáte náš web, zjišťujeme, jaké funkce jsou nejčastěji využívány a jaké akce spouštějí chybové zprávy. Nicméně, pokud se vám nelíbí sledování, můžete si na svém prohlížeči zapnout anonymní režim nebo nastavit soubory cookies. Přečtěte si více v Zásady souborů cookies.
Udělený souhlas lze kdykoliv odvolat emailem na info@habilistools.cz

Vybíráme poskytovatele služeb, kterým můžeme důvěřovat
Nemůžeme existovat bez externích poskytovatelů. Údaje, které získáme, mohou být zpřístupněny těmto zpracovatelům:

Přepravní společnosti: Česká pošta
Přepravní společnosti: PPL
Správě eshopu
Správě účetnictví

Některým našim dodavatelům za účelem expedice zboží.
Případně dalším poskytovatelům zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době nevyužíváme.
Vaše údaje nikdy neposkytujeme, neprodáváme ani nevyměňujeme s třetími stranami za účelem obchodování.

Jaká jsou Vaše práva?
Máte právo požadovat informace o tom, jaké osobní údaje o Vás zpracováváme. Pokud jsou tyto údaje nesprávné nebo neúplné, můžete požádat, abychom tyto informace opravili nebo odstranili. Vaše údaje nemůžeme odstranit, pokud nám v tom brání zákonné předpisy o uchovávání údajů, například zákon o účetnictví nebo jiné opodstatněné důvody, jako jsou nevyrovnané dluhy. Máte právo kdykoliv odvolat svůj souhlas se zpracováním osobních údajů (čl. 7 odst. 3 GDPR), právo požadovat přístup ke svým osobním údajům (čl. 15 GDPR), právo na jejich opravu (čl. 16 GDPR) nebo výmaz (čl. 17 GDPR), právo na omezení zpracování (čl. 18 GDPR), a vznést námitku proti zpracování (čl. 21 GDPR), máte právo na přenositelnost těchto údajů k jinému správci (čl. 20 GDPR), jakož i právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, máte-li za to, že naše společnost při zpracování osobních údajů postupuje v rozporu s GDPR (čl. 77 GDPR). V případě uplatnění výše uvedených práv se můžete obracet na kontaktní adresu info@habilistools.cz

Neexistuje soukromí bez zabezpečení
Zabezpečené služby pomáhají uchovat osobní údaje v bezpečí před kybernetickými útoky i lidmi. Bez zabezpečení neexistuje záruka soukromí. Díky našemu odhodlání věnovat se kybernetické bezpečnosti, můžeme Vám nabídnout skutečně bezpečné digitální služby.


ZÁSADY SOUBORŮ COOKIES

Co jsou cookies?

Cookie je malý textový soubor, který se uloží ve Vašem počítači nebo mobilním zařízení a je opět používán během Vašich dalších návštěv. Díky cookies si navštívené webové stránky pamatují Vaše úkony a nastavení, které jste na nich provedli, takže tyto údaje nemusíte zadávat opakovaně, zlepšují a zjednodušují Vaší návštěvu webu.
Jaké cookies používáme?
Existují dva typy souborů cookies, trvalé a dočasné (session cookies neboli relační soubory cookies). Trvalé cookies jsou uloženy jako soubor ve Vašem počítači nebo mobilním zařízení, a to nejdéle po dobu 12 měsíců. Session cookies jsou uloženy dočasně a zmizí poté, co zavřete prohlížeč. Pokud se přihlásíte k registrovanému účtu, použijeme trvalé soubory cookies například k uložení Vámi zvoleného zboží do nákupního košíku. Session cookies používáme, když použijete funkci Filtr produktů a také k tomu, abychom zkontrolovali, jestli jste přihlášeni nebo jestli jste do svého nákupního košíku vložili nějaké zboží.
Jaké osobní údaje zpracováváme?
Soubory cookies shromažďují informace o používání našich webových stránek. Tyto informace zahrnují typ internetového prohlížeče a operačního systému, který používáte, název domény místa, ze kterého se připojujete (IP adresa), datum, čas a trvání návštěvy, počet návštěv, průměrný čas strávený na našich webových stránkách a stránky, které zobrazujete. Soubor cookies obsahuje také jedinečné identifikační číslo, které identifikuje Váš prohlížeč. To nám pomáhá rozpoznat Váš prohlížeč, když znovu navštívíte naše webové stránky. Rovněž sledujeme, jak vyhledáváte na našich webových stránkách a jaké zboží si prohlížíte.
Účely zpracování osobních údajů
Správce může zákonně používat soubory cookies za účelem měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek, neboť jsou zpracovávány na základě oprávněného zájmu správce podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR, není tedy vyžadován Váš souhlas. Data, která shromažďujeme, mohou být také použity pro marketingové účely přímo Vám na míru, k tomu ale potřebujeme Váš souhlas.
Jak jsou cookies využívány pro cílení reklamy?
K identifikaci produktů, které Vás mohou zajímat, můžeme shromažďovat informace o navštívených stránkách nebo o produktech, které jste si zakoupili, abychom mohli prodávat zboží přímo Vám na míru. Spolupracujeme s místy elektronického obchodování, abychom zákazníkům nabízeli cílenou reklamu. Reklamu máme v podobě vlastních bannerů na našich webových stránkách a webových stránkách třetích stran.
Když navštívíte naši webovou stránku, webové stránky třetích stran nebo kliknete na reklamu našeho e-shopu, Vaše webové aktivity mohou být sledovány prostřednictvím souborů cookies. Soubory cookies třetích stran vytvářejí naši obchodní partneři, kteří inzerují naše služby na jiných webových stránkách. Naši marketingoví partneři mohou poskytnout své vlastní soubory cookies k zobrazení personalizovaných reklam, které souvisejí s naším e-shopem. Tyto aktivity však v současné době nevyužíváme.
Vaše údaje nikdy neposkytujeme, neprodáváme ani nevyměňujeme s třetími stranami za účelem obchodování.
Kontrola nad soubory cookies
Cookies z Vašeho počítače nebo mobilního zařízení můžete snadno vymazat pomocí Vašeho prohlížeče. Návod, jak zacházet se soubory cookies a jak je odstranit, najdete v „Nápovědě“ svého prohlížeče. Můžete nastavit blokování souborů cookies, nebo že si přejete být informováni pokaždé, když do vašeho počítače nebo mobilního zařízení bude odeslán nový soubor cookies. Dále si můžete nastavit anonymní režim, který neumožňuje sbírání údajů o chování návštěvníků webu. Vezměte prosím na vědomí, že pokud se rozhodnete blokovat cookies, nebudete moci využívat výhod všech funkcí.
Pokud nesmažete soubory cookies ze svého prohlížeče, můžeme tyto údaje použít k těmto účelům:
- poskytnutí vhodnější reklamy na základě Vašeho zájmu
- poskytnutí agregovaných hlášení aktivity reklam inzerentům a webům hostujícím reklamy
- poskytnutí webům a majitelům aplikací údaje o tom, jak návštěvníci využívají tyto weby nebo aplikace
- detekce a obrana proti podvodu a jiným rizikům, ochrana uživatelů a partnerů
vylepšení našich produktů
Cookies třetích stran
Cookies třetích stran používáme ke shromažďování statistických údajů v souhrnné podobě pomocí analytických nástrojů, jako je Google, Google Analytics, Facebook Pixel. V takovém případě se shromážděná data předávají těmto poskytovatelům služeb třetích stran za účelem jejich zpracování. Používáme také inzertní funkce služby Google Analytics a Facebook Pixel.
Správce neovládá cookies z webových stránek třetích stran. Třetí strany odpovídají za to, jak fungují jejich cookies a jak jsou zpracovávány osobní údaje.
K čemu se cookies používají?
Soubory cookies umožňují rozpoznat Vaše zařízení, zabezpečit Váš přístup na registrovaný účet a náš web obecně a pomáhají nám předkládat Vám relevantní reklamy v případě udělení souhlasu.
Kategorie použití
Ověření:
Pokud jste přihlášení na e-shop, soubory cookies nám pomáhají ukazovat Vám ty pravé informace a přizpůsobit Vaše prostředí.
Zabezpečení:
Soubory cookies používáme jako podporu funkcí zabezpečení a za účelem zjištění neoprávněné aktivity.
Preference, funkce a služby:
Soubory cookies nám také sdělují, jaké zboží preferujete a jaké jsou vaše oblíbené produkty. Také Vám mohou usnadnit vyplňování formulářů na e-shopu.
Reklama:
Soubory cookies používáme k tomu, abychom Vám zobrazovali relevantní reklamy na webu e-shopu i mimo něj. Soubor cookies můžeme použít také k tomu, abychom zjistili, zda lidé, kteří viděli určitou reklamu, později navštívili stránku inzerenta a provedli tam nějakou akci (např. uskutečnili nákup). Podobně i naši partneři mohou použít soubory cookies k tomu, aby zjistili, zda jsme reklamu zobrazili a jak si vedla, nebo aby nám poskytli informace o tom, jak na reklamy reagujete.
Výkon, statistika a výzkum:
Soubory cookies nám pomáhají zjistit, jak náš web funguje v různých lokalitách. Také používáme soubory cookies za účelem pochopení, zlepšení a provádění výzkumu produktů, funkcí a služeb, včetně vašich přístupů na e-shop z jiných webů, aplikací či zařízení, jako jsou Váš počítač či mobilní zařízení.

Pro správný chod našeho webu a reklamních produktů používáme různé typy souborů cookies. Soubory cookies třetích stran pocházejí z reklam jiných webů a sledují vaše používání webu pro marketingové účely. Tyto údaje budou aktualizovány. K uplynutí doby užití souborů cookies dojde buď na základě rotace nebo se počítá od posledního dne, kdy uživatel interreagoval s webovou stránkou.

 

zpracováno dne 25.5.2018